Christine Teunissen


Vervangend frac­tie­voor­zitter in de Tweede Kamer

Christine (1985) is al sinds 2009 werkzaam voor de Partij voor de Dieren en zet zich als Tweede Kamerlid in het bijzonder in voor klimaat, biodiversiteit en economische systeemverandering.

“Ik wil de natuur een stem geven.”

Ze studeerde sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie deed ze onderzoek naar verschillende sociale bewegingen die het opnemen tegen de gevestigde orde. Ze onderzocht onder andere ontwikkelingen in de beeldvorming over de Partij voor de Dieren in de media.

Tussen 2012 en 2014 was ze persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie. Als gemeenteraadslid in Den Haag maakte ze zich dagelijks sterk voor een lokale ‘groene revolutie’. Dankzij Partij voor de Dieren Den Haag komt de gemeente onder andere met een plan om de meest versteende wijken in Den Haag te vergroenen en met heldere doelstellingen om de oorzaken van klimaatverandering te beperken.

Woonplaats: Den Haag
Tweede Kamerlid sinds: maart 2021
Daarvoor: Fractievoorzitter gemeenteraad Den Haag (2014-2019), Eerste Kamerlid (2015-2021)
Dossiers:
Klimaat, Economie en economische systeemverandering, Biodiversiteit, Vrijhandelsverdragen, Ontwikkelingssamenwerking, Buitenlandse Zaken, Europese Unie, Defensie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs Cultuur en Wetenschap/leenstelsel

Christine is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 lijstduwer op de lijst van PvdD Den Haag.

Gerelateerd

Nederland moet behoud van fossiel ener­gie­verdrag in EU blokkeren

Een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren vergroot de kans dat de hele EU uit het klimaatverwoestende Energy Charter Treaty (ECT) stapt. Het kabinet moet zich in de EU keren tegen het aanpassen van het verdrag, waardoor het voor de EU mogelijk onhoudbaar wordt om onderdeel van het verdrag te blijven. Onder druk van de Partij voor de Dieren kondigde het kabinet al eerder aan dat Nederland ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws