Over de fractie

Hieronder kunt u meer informatie vinden over onze gemeenteraadsleden, fractiemedewerkers en commissievolgers. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren bereiken via 030-286 00 04. Bij geen gehoor: kijk hier.

Voor de pers: voor vragen en interviews kunt u bellen met persvoorlichter Saskia Oskam via 06-103 875 27

Vlnr: fractiemedewerker Saskia Oskam, raadslid Eva van Esch, fractiemedewerker Anne Sasbrink en raadslid Maarten van Heuven

Eva van Esch, raadslid en commissievolger Commissie Mens en Samenleving


Foto: Maarten Nauw

Eva van Esch (1986) werkt naast haar raadslidmaatschap als communicatiemedewerker en social media manager op het partijbureau van de Partij voor de Dieren. Ze studeerde HBO Journalistiek en volgde een master Milieu-Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor haar studie liep ze stage bij Natuur en Milieu en ze voerde haar masterscriptie uit bij Milieu Centraal. Eva: “Utrecht is bij uitstek een stad waar we een mooie rol vervullen als aanjager van andere politieke partijen, omdat het al een groen karakter heeft, maar er nog behoorlijk veel werk te verzetten is om Utrecht écht dier-, natuur- en milieuvriendelijk te maken.”

Maarten van Heuven, raadslid en commissievolger Commissie Stad en Ruimte


Foto: Maarten Nauw

Maarten van Heuven (1977) studeerde Cultuurwetenschappen en is behalve raadslid ook redacteur voor het VPRO-muziekprogramma Vrije Geluiden. Hij is raadslid geworden voor de Utrechtse Partij voor de Dieren omdat hij niet langer kan aanzien hoe slecht we omgaan met het milieu. "Heel graag zet ik mij in om de mooie stad Utrecht duurzamer, groener, diervriendelijker en gezonder te maken". Maarten was voor zijn raadslidmaatschap fractiemedewerker voor de Utrechtse PvdD-fractie.

Saskia Oskam, fractiemedewerker, persvoorlichter en commissievolger Commissie Mens en Samenleving


Foto: Maarten Nauw

Saskia Oskam (1978) studeerde HBO Communicatiemanagement in Utrecht en werkt naast het fractiewerk als persvoorlichter en social media manager bij MIND en MIND Korrelatie in Amersfoort. In het verleden werkte ze o.m. als voorlichter en campagnecoördinator bij CAS International (Comité Anti Stierenvechten) en als persvoorlichter bij Stichting AAP. Saskia: “Utrecht werkt aan een duurzame gemeente, maar de Partij voor de Dieren zorgt ervoor dat het college en de raad er nog een grote schep bovenop doen. Vooral op het gebied van (aandacht voor) dierenwelzijn is er nog aardig wat te verbeteren.”

Saskia werkt op maandag en woensdag op de fractie.

Anne Sasbrink, fractiemedewerker en commissievolger Commissie Stad en Ruimte


Foto: Maarten Nauw

Anne Sasbrink (1984) volgde een master Cultuurwetenschappen en is naast haar fractiewerk werkzaam als freelancer op het gebied van cultuur en onderwijs. Ze streeft naar een sociale, duurzame en zo aangenaam mogelijke leefomgeving voor iedereen. “De aarde moet langer mee dan vandaag en daar moeten we nu verantwoordelijkheid voor nemen. Ik vind het belangrijk dat er goed wordt nagedacht en dat er bewuste keuzes gemaakt worden over hoe we de samenleving zo duurzaam mogelijk kunnen vormgeven. Met aandacht voor mens, dier en milieu, nu, maar ook op lange termijn”.

Anne werkt op maandag, dinsdag en donderdag op de fractie.

Joyce Ekdom, fractiemedewerker algemeen

Al 15 jaar lang woont Joyce met veel plezier in de stad Utrecht. Eerst als student aan de PABO en daarna heeft ze de master Orthopedagogiek afgerond. Nadat ze onder andere voor de klas heeft gestaan in Utrecht, is ze nu al een aantal jaar werkzaam als orthopedagoog bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID) in Amersfoort. Daarnaast is ze al haar hele leven begaan met dieren, onder meer omdat dieren afhankelijk zijn van wat wij als mens met hen van plan zijn. Ook vindt ze dat men te consumerend met de wereld omgaat en we juist zuiniger op onze aarde moeten zijn. "Daarom is het goed dat de PvdD in de gemeenteraad zit, dan kan Utrecht nog bewuster, groener en diervriendelijker worden."

Joost Heilbron, fractiemedewerker algemeen

Joost woont sinds 2012 in Utrecht. Voor de kost organiseert hij bijeenkomsten en congressen bij de VVM - Netwerk van Milieuprofessionals. In zijn vrije tijd begeleidt hij bij Scouting Ben Labre in De Bilt een groep Rowans. Hij is graag in de natuur en wandelt graag, op bijvoorbeeld de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug. Toen hij acht jaar oud was, besloot hij vegetariër te worden. Vijftien jaar later, in 2003, kreeg de Partij voor de Dieren bíjna een zetel in de Tweede Kamer. Hij bedacht toen dat zijn persoonlijke keuze voor een duurzame levensstijl, slechts een druppel op een gloeiende plaat is als je een eenling blijft. Sindsdien is hij lid, en toen ook maar meteen actief geworden.