Over de fractie

Hieronder kunt u meer informatie vinden over ons gemeenteraadslid, fractiemedewerkers en commissievolgers. U kunt ons van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren bereiken via 030-286 00 04.

Voor de pers: voor vragen en interviews kunt u bellen met persvoorlichter Saskia Oskam via 06-103 875 27

 

Saskia Oskam, Eva van Esch en Anne Sasbrink                    Eva van Esch, Anne Sasbrink en Saskia Oskam
Foto's: Desiree Meulemans

Eva van Esch, gemeenteraadslid en commissievolger Commissie Mens en Samenleving


Foto: Anna van Kooij

Eva van Esch (1986) werkt naast haar raadslidmaatschap als communicatiemedewerker en social media manager op het partijbureau van de Partij voor de Dieren. Ze studeerde HBO Journalistiek en volgde een master Milieu-Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor haar studie liep ze stage bij Natuur en Milieu en ze voerde haar masterscriptie uit bij Milieu Centraal. Eva: “Utrecht is bij uitstek een stad waar we een mooie rol vervullen als aanjager van andere politieke partijen, omdat het al een groen karakter heeft, maar er nog behoorlijk veel werk te verzetten is om Utrecht écht dier-, natuur- en milieuvriendelijk te maken.”

Anne Sasbrink, fractiemedewerker en commissievolger Commissie Stad en Ruimte


Anne Sasbrink (1984) is fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren. Ze volgde een master Cultuurwetenschappen en is naast haar fractiewerk werkzaam als freelancer op het gebied van cultuur en onderwijs. Ze streeft naar een sociale, duurzame en zo aangenaam mogelijke leefomgeving voor iedereen. “De aarde moet langer mee dan vandaag en daar moeten we nu verantwoordelijkheid voor nemen. Ik vind het belangrijk dat er goed wordt nagedacht en dat er bewuste keuzes gemaakt worden over hoe we de samenleving zo duurzaam mogelijk kunnen vormgeven. Met aandacht voor mens, dier en milieu, nu, maar ook op lange termijn”.

Anne werkt op maandag, dinsdag en donderdag op de fractie.

Saskia Oskam, fractiemedewerker en persvoorlichter


Foto: Anna van Kooij

Saskia Oskam (1978) studeerde HBO Communicatiemanagement in Utrecht en werkt naast het fractiewerk als persvoorlichter en social media manager bij Fonds Psychische Gezondheid in Amersfoort. In het verleden werkte ze o.a. als voorlichter en campagnecoördinator bij CAS International (Comité Anti Stierenvechten) en als persvoorlichter bij Stichting AAP. Saskia: “Utrecht werkt aan een duurzame gemeente, maar de Partij voor de Dieren zorgt ervoor dat het College en de Raad er nog een grote schep bovenop doen. Vooral op het gebied van (aandacht voor) dierenwelzijn is er nog aardig wat te verbeteren.”

Saskia werkt op maandag en woensdag op de fractie.​

Maarten van Heuven, fractiemedewerker algemeen

Maarten van Heuven (1977) studeerde Cultuurwetenschappen en is programmamaker bij de VPRO. Ook werkt hij als communicatiemedewerker bij Cultuurpromotie Utrecht. Hij is vrijwilliger geworden bij de Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren omdat hij niet langer aan kan zien hoe slecht we omgaan met het milieu. "Heel graag zet ik mij in om de mooie stad Utrecht duurzamer, groener, diervriendelijker en gezonder te maken".

Joyce Ekdom, fractiemedewerker algemeen

Joyce Ekdom (1984) is werkzaam als Orthopedagoog bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID) in Amersfoort en actief binnen de afdeling Utrecht van de PvdD. Daarnaast is ze actief in het educatie- /actieteam van de Dierenbescherming en het WNF. Joyce rondde de PABO af en volgde daarna de master Orthopedagogiek. Haar hele leven is ze al begaan met dieren, onder andere omdat dieren afhankelijk zijn van wat wij als mens met hen van plan zijn. Daarnaast vindt ze dat we zuiniger op onze aarde moeten zijn. Joyce: "Ik geniet van dieren en natuur om ons heen, maar word verdrietig als ik zie hoe we daar soms mee omgaan. Daarom zet ik me op politiek niveau in, zodat we meer kunnen bereiken voor dieren en milieu."

Joost Heilbron, fractiemedewerker algemeen

Joost woont sinds 2012 in Utrecht. Voor de kost organiseert hij bijeenkomsten en congressen bij de VVM - Netwerk van Milieuprofessionals. In zijn vrije tijd begeleidt hij bij Scouting Ben Labre in De Bilt een groep Rowans. Hij is graag in de natuur en wandelt graag, op bijvoorbeeld de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug. Toen hij acht jaar oud was, besloot hij vegetariër te worden. Vijftien jaar later, in 2003, kreeg de Partij voor de Dieren bíjna een zetel in de Tweede Kamer. Hij bedacht zich toen dat zijn persoonlijke keuze voor een duurzame levensstijl, slechts een druppel op een gloeiende plaat is als je een eenling blijft. Sindsdien is hij lid - en toen ook maar meteen actief - geworden.