Kandidatenlijst Utrecht 2018

 De gehele kandidatenlijst voor de gemeente Utrecht ziet er als volgt uit:

1. Eva van Esch (foto: Maarten Nauw)

Eva van Esch (1986) is raadslid voor de Partij voor de Dieren in Utrecht en werkt als communicatiemedewerker en social media manager op het partijbureau van de Partij voor de Dieren. Ze studeerde HBO Journalistiek en volgde een master Milieu-Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor haar studie liep ze stage bij Natuur en Milieu en ze voerde haar masterscriptie uit bij Milieu Centraal. Eva vindt Utrecht bij uitstek een stad waar de Partij voor de Dieren een mooie rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen omdat het al een groen karakter heeft, maar er nog behoorlijk veel werk te verzetten is om Utrecht écht dier-, natuur- en milieuvriendelijk te maken.

2. Maarten van Heuven (foto: Maarten Nauw)

Maarten van Heuven (1977) studeerde Cultuurwetenschappen en is behalve fractiemedewerker ook redacteur voor het VPRO-muziekprogramma Vrije Geluiden. Hij zet zich in voor de Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren omdat hij niet langer aan kan zien hoe slecht we omgaan met het milieu. "Heel graag zet ik mij in om de mooie stad Utrecht duurzamer, groener, diervriendelijker en gezonder te maken".

3. Anne Sasbrink (foto: Maarten Nauw)

Anne Sasbrink (1984) is fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren. Ze volgde een master Cultuurwetenschappen en is naast haar fractiewerk werkzaam als freelancer op het gebied van cultuur en onderwijs. Ze streeft naar een sociale, duurzame en zo aangenaam mogelijke leefomgeving voor iedereen. “De aarde moet langer mee dan vandaag en daar moeten we nu verantwoordelijkheid voor nemen. Ik vind het belangrijk dat er goed wordt nagedacht en dat er bewuste keuzes gemaakt worden over hoe we de samenleving zo duurzaam mogelijk kunnen vormgeven. Met aandacht voor mens, dier en milieu, nu, maar ook op lange termijn”.

4. Saskia Oskam (foto: Anna van Kooij)

Dierenvriendin Saskia Oskam (1978) studeerde HBO Communicatiemanagement in Utrecht en werkt naast het fractiewerk als persvoorlichter en social media manager bij MIND Korrelatie in Amersfoort. In het verleden werkte ze onder meer als voorlichter en campagnecoördinator bij CAS International (Comité Anti Stierenvechten) en als persvoorlichter bij Stichting AAP. Saskia: “Utrecht werkt aan een duurzame gemeente, maar de Partij voor de Dieren zorgt ervoor dat het College en de raad er nog een grote schep bovenop doen. Vooral op het gebied van (aandacht voor) dierenwelzijn is er nog aardig wat te verbeteren, maar we hebben de afgelopen 4 jaar al mooie successen daarin behaald als Partij voor de Dieren.”

5. Erik Strandstra (foto: David Sjoer)

Erik (1992) werkte als fractiemedewerker voor de Provinciale Statenfractie in Utrecht en voor de Tweede Kamer fractie van de Partij voor de Dieren. Hij vindt dat de focus op economische groei ons geen vooruitgang brengt. Zijn visie voor Utrecht is échte duurzame ontwikkeling, waar start-ups, studenten en andere Utrechters met vernieuwende ideeën, intensief bij betrokken worden. Hij wil zich inzetten voor de invoering van het basisinkomen, omdat financiële stabiliteit en vrijheid bijdragen aan een samenleving waarin iedereen beter tot zijn recht komt. Als we kiezen voor een groene leefomgeving met ruimte voor mens en dier, dan zullen we voelen dat iedereen daarbij gebaat is.

6. Joost Heilbron

Joost (1979) woont sinds 2012 in Utrecht. Voor de kost organiseert hij bijeenkomsten en congressen bij de VVM - Netwerk van Milieuprofessionals. In zijn vrije tijd begeleidt hij bij Scouting Ben Labre in De Bilt een groep Rowans. Hij is graag in de natuur en wandelt graag, op bijvoorbeeld de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug. Toen hij acht jaar oud was, besloot hij vegetariër te worden. Vijftien jaar later, in 2003, kreeg de Partij voor de Dieren bíjna een zetel in de Tweede Kamer. Hij bedacht toen dat zijn persoonlijke keuze voor een duurzame levensstijl, slechts een druppel op een gloeiende plaat is als je een eenling blijft. Sindsdien is hij lid, en toen ook maar meteen actief geworden.

7. Joyce Ekdom

Al 15 jaar lang woont Joyce (1984) met veel plezier in Utrecht. Eerst als student aan de PABO en daarna heeft ze de master Orthopedagogiek afgerond. Nadat ze onder andere voor de klas heeft gestaan in Utrecht, is ze nu al een aantal jaar werkzaam als orthopedagoog bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID) in Amersfoort. Daarnaast is ze al haar hele leven begaan met dieren, onder meer omdat dieren afhankelijk zijn van wat wij als mens met hen van plan zijn. Ook vindt ze dat men te consumerend met de wereld omgaat en we juist zuiniger op onze aarde moeten zijn. "Daarom is het goed dat de PvdD in de gemeenteraad zit, dan kan Utrecht nog bewuster, groener en diervriendelijker worden."

8. Donna Stolwijk

Donna (1991) werkt bij MVO Nederland. Daar helpt ze bedrijven inzicht te krijgen in de mogelijke sociale of milieuschade die zij aan kunnen richten in het buitenland, door hun handelsactiviteiten. In haar vrije tijd leest en schrijft ze graag over natuurbescherming, of ze gaat zelf de natuur in. Verder houd ze van dansen, toneel en kun je haar regelmatig vinden bij een concert.

9. Esther Korteweg

Esther (1977) staat voor een groen Utrecht waarin duurzaamheid en mededogen voorop staan. Bij haar werk als dierenarts zet zij zich in voor individuele dieren en hun eigenaren; bij de Partij voor de Dieren maakt ze zich daarnaast sterk voor het grote geheel. Voor de natuur, het milieu en het klimaat. Dit is niet alleen belangrijk voor ons leefklimaat in Utrecht, maar ook voor het leefbaar houden van onze mooie planeet. Esther gaat voor een groen en gezond Utrecht, vol biodiversiteit en met uitzicht op een mooie toekomst voor onze aarde en al haar bewoners.

10. Jan Morren

Jan (1953) werkt bij de DCMR Milieudienst Rijnmond, waar hij zich vooral bezighoudt met luchtkwaliteit. Hij volgt binnenkort een collegecyclus circulaire economie, strijdt tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd en zet zich in voor duurzame mobiliteit. Jan houdt van fietsen en de natuur en gaat voor kleinschalig duurzaam opgewekte energie.

11. Suzanne Ongena

Suzanne (1988) werkt als fractiemedewerker bij de Statenfractie van de Partij voor de Dieren. En ze werkt ook voor onze Statenfractie in Overijssel. Suzanne woont sinds 2009 in Utrecht en ze tennist graag, drinkt graag lokale biertjes en bezoekt regelmatig 't Hoogt en Het Louis Hartlooper Complex.

12. Noor Buijvoets

Noor (1990) werkt op het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren. Met veel plezier woont ze in het oude stadscentrum van Utrecht, maar haar favoriete plek blijft Amelisweerd. Haar vrije tijd vult ze het liefst met yoga, koken en reizen en ze is dol op documentaires.

13. Willem van der Steeg

Willem (1970) is al jaren betrokken bij de Partij voor de Dieren in Utrecht. Zo is hij nu namens de PvdD waterschapsbestuurder in De Stichtse Rijnlanden en commissievolger bij onze Provinciale Statenfractie. Daarnaast is hij journalist bij de Utrechtse Sportkrant en speelt bij het Nederlands mixed team curling. Natuurlijk houdt hij veel van dieren en hij wandelt graag met zijn hond. Willem woont in De Meern.